Where Did Nora Go – Womb of Life cover

Vi skal helt tilbage til 2013 for at finde den sidste anmeldelse af Where Did Nora Go her på sitet. Det var udgivelsen af den selvbetitlede EP, Where Did Nora Go som fik rosende ord med på vejen. Efterfølgende har EP´en Shimmer modtaget stjerner fra både Gaffa, GFrock og Good Because Danish. Sidenhen er der blevet stille fra sangerinden. Men efteråret 2019 kan nu fremvise nyt materiale. 

EP´en hedder Womb of Life og refererer med titlen til sangerinden Astrid Nora’s tvillingedøtre som for 5 år siden kom til verdenen. Siden 2015 og indtil udgivelsen af Womb of Life har stilheden domineret, men nu er et nyt blad vendt og lysten er kommet tilbage.

Hele denne udgivelse har stærke referencer til den kamp det har været at blive mor til tvillingedøtre pga. komplikationer efter fødslen, ifølge sangerinden selv.

En stille og afmålt affære

Med hule jungletrommer slår tonerne an til introsangen Surrounded by Light. En stille og afmålt affære hvor både åndedrag og vokal er en del af lydbilledet på lige fod med instrumenteringens stille væsen. På sange som Never Falter og I´m Still Here fortsætter instrumenteringen, men med masser af atmosfæriske baggrunds-effekter. På vokalen er Astrid Nora meget afklaret, næsten mellemleddet mellem hæs og klar i stemmen, som sammen med lidt rumklang komplementerer den vibrerende bas der ligger bunden.

Det gennemgående tema på udgivelsen Womb of Life synes at ligge i en slags spoken word-verden, hvor lytteren er fanget i en lomme af tid. Selvom tiden står stille i perioden det tager at lytte EP´en, så synes tiden alligevel at være gået hurtigt når sidste tone er nået øregangen. Så fanget er man i lyduniverset, at man ikke anser tiden der flyver forbi.

Det sidste åndedrag

She Loves er den anden sidste sang på udgivelsen. Klaveret akkompagnerer sangerindens vokal og føles mere som en forsmag til det længerevarende sidste nummer på EP’en. Into Thin Air drager det sidste åndedrag der får lytteren til at holde vejret. En stærk sang hvor vokal og klaver dominerer alene og med godt resultat. Womb of Life er udgivelsen til lytteren der har tid eller giver sig tid. Tid til at fordybe og nyde det univers der udfolder sig fra den dygtige sangerinde Astrid Nora.

Faktaboks
Udgivelse: 22 nov. 2019
Pladeselskab: Celebration Records
Udgivet på streaming