Go Go Berlin, Waterline 2017
Go Go Berlin, Waterline 2017
Go Go Berlin, Waterline 2017

Nu skal Frederikshavn på festival-landskortet og det skal ske med et kæmpe rockbrag man sjældent har set nord for fjorden. Med navne som D.A.D, Go Go Berlin, The Blue Van, Superscum og The White Dominos og aftenens afslutningsband, Bon Jovi Jam, var der lagt op til flere timers rockfest af høj kaliber i Arena Nord.

Missionen var sikker fra arrangørerne: ” der vil blive lagt stor vægt på alt det, som et kræsent festivalpublikum også ønsker sig: god mad, god service, ordentlige toiletforhold og sikker transport hjem igen.

Det tager vi lige en gennemgang af i denne artikel, men først anmeldelserne.

SUPERSCUM ★★★★★☆

De aalborgensiske countryrockere, Superscum, stod for aftenens første musikalske indslag med masser af dyb røst fra forsanger Claus Flindt og kor en masse. Med omkring 250-300 fremmødte publikummer allerede fra starten, så det godt ud og med sange som Carefully, Cursed, Rid The Notion og den følelsesladet When The Ink Dries Up.  Desuden fik man også, som rutineret Superscum-lytter, en ny sang på banen kaldet Uncle Of Sin som ikke skuffede det mindste.  Selvom der stadig mangler lidt standhaftighed på kor og enkelte sekvenser, så gjorde det nordjyske band en rigtig god figur som åbner på Waterline 2017.

GO GO BERLIN ★★★★★☆

Spændingen var intens og udløsningen var mærkbar, da drengene trådte på scenen. Allerede fra start fik publikum sange som Electric Lives med det fængende riff og basgang, sammen med et sprængfarligt og melodiøs show. Bandet har ikke spillet live i mere end 5 måneder og derfor virkede energien også mere intens denne aften i Arena Nord.  Festen fortsatte med Maybe Tomorrow, Castles Made Of Sand med sing-a- long blandt publikum. Der var valgt sange fra både Electric Lives- og New Gold-albummene, som i samhørighed med publikum fik sparket godt gang i festivalen.

The Blue Van ★★★★☆☆

Et lokalt band. Sådan præsenteres bandet fra Brønderslev, The Blue Van, fra scenens kant. Stilen ligger sig lidt op af Go Go Berlin, men mere rocket og støvet i udtrykket. Bl.a. med sange som Man Up, Fame & Glory, Silly Boy, Mama´s Boy og There Goes My Love fra Man Up-albummet (2008) og Love Shot (2010).  Der var ikke så crowded foran scenen som ved Superscum tidligere, men stadig et hæderligt fremmøde.

D.A.D ★★★★★☆

Aftenens hovednavn. Dem alle har ventet på. Dem der har haft merchandise-boden længere åbent end alle andre bands på plakaten. Scenen var beklædt med store tæpper som tapet og sofaen pumpet op til villa-størrelse. Nu var det tid til årets første rockbrag i Frederikshavn. Sange som Bad Craziness, Scare Yourself og Sleeping My Day Away blev blandet med Soft Dogs, Everything Glows og New Age Moving In. Sange som skiftevis rev og flåede i det rockmættede publikum, mens alle uden ørepropper kunne gå hjem med tinitus. Det var ren rock som det burde være og det formåede disse danske herrer at præstere igen, igen igen, igen, igen og igen. Publikum fik hvad de kom efter.   

Efter sådan en rockpræsentation, måtte jeg desværre forlade Arena Nord og Waterline 2017, for noget så u-rock´et som et tog til Aalborg. Dette gjorde selvfølgelig også at jeg missede drengene fra Aarhus, The White Dominos, som uden tvivl prøvede at samle resterne efter D.A.D og sparke stemningen endnu højere op.

 

Det korte, og opfølgning på indledningen, kommer nu.
Et kræsent publikum ønsker sig god mad : I foyeren var der nok at vælge imellem og jeg valgte en burger med frites som hovedmåltid. Bøffen var en smule rød, men spiselig. Så godkendt.

God service, ordentlige toiletforhold: Fin service fra personalet og ganske fine toiletforhold, hvor man kunne vende rock-historien over pissoiret med sidemanden. Derfor godkendt.

Sikker transport hjem: I´m still alive. Så godkendt.

Du kan allerede nu sikre dig billet til Waterline 2018 (Early Bird 300 kr.)