Workers in Songs – For Grandpa

Den spinkle banjo og travende kontrabas gennemsyres af en vanvittig vokal og inviterer dig ind i et univers, hvor sprutten står på natbordet, og pigen er skredet. Den lader dig møde dit eget genfærd på en landevej i Santa Fe og placerer dig på dødsgangen med Kerry Max Cook for en forbrydelse, du aldrig har begået!

workers in songs

Sådan starter Folk´n´Country gruppen, Workers in Songs, fortællingen om et band med meget på hjertet. I 2010 blev de opdaget af ORA og Bandakademiet. Her fik gruppen lov at prøve kræfter med ORA´s  Audition Days der klæder de unge og håbefulde bands på til livet i musikbranchen. I 2012 blev bandet nomineret til Underground Music Awards og i 2012 blev det kommende album også skrevet, hvor Workers in Songs nu kan udgive debualbummet ”For Grandpa”. Albummet er produceret af Jan Eliasson som også har produceret for Kashmir, Sort Sol og D.A.D. For Grandpa udkommer på Workers in Songs’ eget pladeselskab, Damn Right Records og distribueres gennem Rillbar og Digidi digital distribution.

Bandet består af Jonas Skovlykke Jensen på trommer, Morten Dehn på bass, Morten Krogh på guitar og vokal, Michael Møller på guitar, kor, forsanger på “Brakeman” og “Leaving Tennesse” og Cisser Mæhl på vokal, mens Ulrik Tarp Merrildgaard er kor, guitar og banjo.

Albummet ”For Grandpa” er et oprigtigt og ærligt album med masser af anskuelser på livet. 13 ægte sange hvor bandet er tro mod sig selv og stilen. Alt er hørbart, selv guitarens hvinende skift er en del af Workers In Songs.  Sangen Why Did I? har med sin country stil en sydstatsgenkendelse og den krakkelerede stemmeføring gør sangen helt unik. Hvor ville denne sang være perfekt til en stille hyggelig stund, i kaminens knitrende ild med en whiskey, en sen aften. Bare dase ud og nyde musikken for det den er. Fantastisk.

Harmonikaen er stemt, guitaren er varmet op og stemmen er smurt i sangen The Books Told Me. Redneck-stemmen, i skikkelse af Morten krogh, er en oplevelse og en fantastisk historiefortælling hvor du ikke er i tvivl om hvad ordene vil fortælle.  Den krakkelerede stemmeføring er dog lagt på hylden i sangen Leaving Tennessee hvor forsangeren også får hjælp af Cisser Mæhl på vokalen. Mundharmonikaen er en fast bestanddel i sange som Far Away From Home og I´m The Guy og den ikoniske banjo har også sit faste punkt i tæt på alle sange.

Her er du ikke i tvivl om at Workers In Songs elsker blandingen af Folk og Country og at optræde med det ville være en ære for dem, såvel som publikum. Et iørefaldende album fra et iørefaldende band.