Via Mala på Way Up North 2017
Via Mala på Way Up North 2017
Via Mala på Way Up North 2017

Lørdagen på festivalen Way Up North havde bl.a. den lokale stemningscharmør Muldvarpen med band på scenen allerede kl. 20.00, mens BETWEENbetween huserede i Caféen nedenunder samtidigt. Men min musiske blog-radar var sat på Via Mala som spillede i Salen kl. 20.30. Bandet stod fem mand høj på scenen og gav deres melankolske, mørke rock frit lejde for publikum. Med stue-lamper på scenen og den unikke vokal var stemningen dragende. Via Mala har arbejdet på deres udtryk siden sidst jeg oplevede dem og denne gang gav de genlyd med sange som Out Of Sight og Something.

Herefter fulgte en oplevelse fra Skoldhed Koldsved. Omend ikke en mindeværdig oplevelse. De 3 gæve gutter i bandet gav den gas på hver deres instrument. Et sammensurium af trommer, guitar, bas og vokal en masse hvor energien kører derudaf uden nogen ende at tage. Som et klimaks der var nået for 2 omkvæd siden og aldrig gået ned igen.

Final Hour er et metalband med ligeså meget fart på, dog i tråd med genren. 4 stk. bandmedlemmer som høvler løs på henholdsvis trommer, 2 x guitar og bas mens vokalen er omskiftelig growl internt mellem guitarist og bassist.  Ingen nye overraskelser, men god hård rock.

Desværre var aftenen tæt på mit exit, så nåede kun ét sidste act inden hjemrejsen kaldte. Kogekunst er en duo som med trommer, synth-keys og vokal laver ravage af en anden verden. En blanding af skøre viser, skæve trommebeats og messende sætninger med aggressive ansigtsudtryk og en rebelsk attitude. På en måde meget interessant, men gerne i mindre doser.

De sidste to dages festival-søgen på den nordjyske Way Up North kunne have peaket med bl.a. Long Line Down og Farveblind senere på aftenen. Men desværre skulle der komme noget andet i vejen, og med de få gode øjeblikke jeg har oplevet på festivalen er det svært at kalde det en succes. Men succesen ligger i at festivalen er kørende med så mange lokale bands på scenen i Studenterhuset og det er der ingen der skal tage fra dem. Det skal være muligt at kunne se hvad der rører sig i den nordjyske undergrund og med Way Up North, er der en god chance for at følge lidt med.