Katinka band Foto: Daniel Buchwald

Foto: Daniel Buchwald

Katinka Band er på Ekstremsport tour, hvilket også bringer bandet forbi det nordjyske, nærmere bestemt Studenterhuset i Aalborg. Simon, Marie, Katinka og Tobias (og bassist Torben) udgør aftenens Katinka Band på scenen som overværes af mere end 200 publikum i Studenterhusets sal.

Det startede dog ganske forfærdelig da køen til baren var lang og langsom, men heldigvis til tonerne af aftenens support GRO som er sprunget til på afbud i stedet for Lucky Lo. En lille halv time med elektroniske sekvenser og tung bas, mens sangerinde Julie skiftevis danser og synger sange fra debutalbummet Columna.

Stemningen intensiveres

Der sker pludselig en omvæltning i salen da lyset slukkes på scenen og spotlamperne tændes. Et sultent publikum byder Katinka Band velkommen i spotlyset med klapsalver og råb, mens Katinka Bjerregaard får en øredøvende velkomst som sidste medlem af bandet til at træde ud på scenen.

Seneste album Ekstremsport indeholder et væld af band-komponeret sange som på bedste vis inkorporere Katinka-essensen i en større konstellation hvor hele bandet kommer til orde. Men det starter dog i essensen med den stille Elastik mens roen i salen indfinder sig. En personlig og privat sang om det at være mor til tvillinger (eller børn generelt). Men så heller ikke mere end at tage direkte på Bodega hvor instrumenteringen dog begynder at overdøve sangerindens vokal i de pompøse peaks. På guitaren brillerer Simon Ask med vellydende sekvenser, mens Marie både håndterer keys og skønne vokalharmonier.

Med ordene ”Velkommen til Rodebutikken” indledes næste sang Rodebutik uden de store kunstpauser mellem sangen, hvilket også er fint da setlisten er godt pumpet med sange fra både det nye album og tidligere (anmelderresearch). Apropos tidligere album, så skal vi også en tur tilbage til 2017 på debutalbummet som giver publikum en mulighed for at synge med på Luftballoner.

En prut der siver ind og svider. Sådan beskrives sangen Luftmadras som også er en lussing til det andet køn for upassende opførsel indtil roen indfinder sig på Sort Sol-fortolkningen Lad Dine Hænder Vandre. En fortolkning som får salen til at svaje med i takt.

Det er en god sammensat setliste med stille sange, glade sange, vrede sange og sjove sange. Deriblandt også guitarsolo af Simon på den vrede sang For Meget, hvor Katinka viser at selvom man har fået børn så kan man godt være vred inden hun fortsætter med den gode gamle Idioter.

Ukulelen kommer frem i lyset

Selvom Katinka har bedyret at hun ikke gider Ukulelen mere, så er den alligevel en del af Katinka universet og kommer dog også fortsat frem til en hovedrolle på Du Rejser. Publikum er stadig med og får dog også trumfet en fællessang igennem på 2000 meter i frit fald.

2000 meter i frit fald,
men jeg er ikke bange eller svimmel.
Svæver gennem luften på en farvet himmel ”

Det er ved at lakke mod enden på en vellykket koncert med en god præsentation af det nye album samt lidt tilbageblik, hvor også Rundt og Rundt lige nåede at komme med. Der bliver mørkt på scenen og de tiltagne klapsalver fra publikum er et tegn på at koncerten langt fra er færdig endnu. Det ”fornemmer” bandet dog også og toner frem på scenen igen til to ekstra sange. Det bliver et genlyt med Vokseværk-sangen Søndermarken inden der sluttes af på en velfungerende koncert med masser af indtryk. Et velspillende band gjorde det en fornøjelse som publikum at opleve Ekstremsport live samt Simon Ask som en habil guitarspiller. Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse er sidste toner fra koncerten på Studenterhuset.

Faktaboks
Sted: 
Studenterhuset, Salen
Tidspunkt: Fredag d. 25 feb. 2022 kl. 21.00
By: Aalborg
Entre: 180 + gebyr