Mekdes, Nibe Festival 2022

Koldingenseren Mekdes udgav sit debutalbummet Greedy i 2022 i genren soulet R&B og pop. Der er masser af varme og dansable toner på albummet som også rummer hits som Hanging Upside Down og titelnummeret Greedy. På sidstedagen af Nibe Festival får de nordjyske publikummer også glæde af den unge sangerinde i Reservatet.

Scenen er sparsomt sat med trommer og keys/effekt samt mikrofoner. Et tredelt hieraki med Mekdes i toppen. Den musikalske del starter med den skønne sang Lonely,  hvorefter Mekdes proklamerer at hendes forhåbninger til publikum er at de har god energi og vil ryste deres numser.

Det er i øvrigt fantastisk vejr til en koncert i Reservatet. En lille brise giver vind i håret, solen brager ikke ned mellem trækronerne, men titter frem mellem de spredte skyer og underlaget er nogenlunde fast med nylagt flis. På scenen virker Mekdes klar til at give sit bedste med numre fra det nye album. Her følger bl.a. den skønne Fill Me In, Meet Me Halfway som præsenteres af sangerinden med elektrisk guitar fremme. Back-tracket fyldes med blæsere, mens trommer og keys benyttes live på scenen. 

Der er styr på arrangementerne, hvor Mekdes jonglerer med flere mikrofoner for både at synge vokal og kor. Hvilket kan være grunden til at der fokuseres mere på udførelsen end interaktionen med de få publikummer lige foran scenen. Enkelte gange kommer der dog kommentarer som “Tag jeres sidemakker og giv dem en kæmpe krammer” og krammere var der plads til. Efter hittet Hanging Upside Down blev tempoet skruet ned på den følsomme Feels Like Home.

Sangen Close My Eyes synges med den britisk/dansk duo Rosegold på albummet, men da de ikke var på scenen tog Mekdes sagen i egen hånd og sang deres part i en anden mikrofon med effekter til formålet. Det virkede faktisk ret godt, selvom man til tider visuelt manglede feats. og kor på scenen. 

Koncerten var dog ganske gnidningsfri og havde sin helt egen bane uden forhindringer. Setlisten var godt sammensat, stemningen var i top og publikum nød hvert et øjeblik fra den dygtige sangerinde. 

Setliste:

 1. Lonely
 2.  Fill me in
 3. Meet Me Halfway
 4.  Wake Me
 5. Easy
 6. Greedy
 7. Leave
 8. Give Me More
 9. Hanging Upside Down
 10. Feels Like Home
 11. In favour Of You
 12. Hold Me
 13. Close My eyes

Faktaboks
Sted: Nibe Festival 2022
Scene: Reservatet
Tidspunkt: Lørdag d. 2 juli 2022 kl. 15.00
Optælling:  150?