Statisk, Nibe Festival 2022

Statisk betyder, ifølge den danske ordbog, at være stillestående eller ikke i bevægelse, det memo fik bandet Statisk vist ikke. Deres koncerter har det med at stikke af når deres fandenindvoldske dansksproget elektroniske rockpop brager ud af højtalerne og sanger Mathias krænger mere end sjælen ud. 

Denne aften på Reservatets scene står Mathias på vokal og August med keys i front sammen med Mikkel på trommer og Markus skiftende mellem guitar og keys. Vi starter med Ingen Vej Udenom fra 2021 EP´en Statisk. Det er begyndt at regne og regnfrakker, poncho og diverse kasketter er kommet frem blandt publikum. På scenen er der tørt, i hvert fald endnu. 

Der bliver annonceret nye sange fra Mathias på scenen ud til publikum. Sange som skal fuldende det kommende album og herfra får vi bl.a. det rockede Som Et Lyn som sammen med Mathias´ energiudladning på scenen bliver akkompagneret med et simpelt, men flot grønt lysshow. 

Sindssyge Hjemmefester..“. Sådan starter sangen Tiden Går i Stå hvor Mathias både leger med den højere falset vokal og den danske vokalføring som man kender fra The Minds (of 99).  Publikum er kommet lidt frem fra trækronernes læ fra regnen efter en opfordring om “at sætte lidt gang i flis´en” på Optur. (Reservatets skovbund er dækket med flis). Før dét, var tempoet skruet gevaldigt ned på Staten, hvor det stadig sitrede af energi, men den strømførende instrumentering var skåret ned til et minimum.

Statisk har fat i en spændende lyd som er oppe i tiden. Det er ungdommeligt og kan virkelig sparke r… Om Statisk har fanget den helt endnu, ved jeg ikke. Men mon ikke det hele falder på plads når albummet er udkommet. 

En af de sidste sange bliver også en kommende sang fra albummet, Lykkelig. Som i alt sin enkelthed ikke handler om at være lykkelig, men hvad nu hvis man var lykkelig. Mathias virkede lettere psykotisk på scenen under fremførelsen med en snert af tristhed. Men alt blev alligevel banket op i gear igen på det velkendte hit, Højhus. Hermed afsluttes en koncert som bød på grundstenene til noget der kan ruske lidt op i musikbranchen. 

Setliste:
1. Ingen Vej Udenom
2.  ??
3. Som Et lyn (NY)
4. Tiden Går i Stå
5.  Lys Igennem Alt (NY)
6. Staten
7. Optur
8. ??
9. Sprængstof
10. Lykkelig (NY)
11. Højhus

Faktaboks
Sted: Nibe Festival 2022
Scene: Reservatet
Tidspunkt: Fredag d. 1 juli 2022
Optælling: