Christian Hede (Foto: Edi Cliff)

Foto: Edi Cliff

Christian Hede har med debutalbummet “Hovedspring i tom pool” taget sine første skridt mod en solokarriere i eget navn. De første takter på Uden at lyve giver både varme og glade tanker, uden at virke for påtaget. Vokalen er poppet, mens instrumenteringen er country og omkvædet er mærkbart og iørefaldende. Selv en lille guitarsolo er der blevet plads til og det er på sølle 2 min og 47 sekunder.

Pladen rummer både steel pedal, slide guitar, akustisk guitar og mandolin, hvilket er med til at sætte rammen for det musikalske univers og dog finder jeg masser af poppede tendenser i både vokal og beat. Pressemeddelelsen lovede “et moderne bud på skandinavisk country” og sådan føler jeg også budskabet modtages, i store træk. Men..

Hvor er vi på vej hen?

Starten på Hvad end vi ender med tilsidesætter pludselig alle country-referencer og banker en hurtig tromme og guitar sammen til en omgang iørefaldende poprock i ren Johnny Deluxe-stil. Det tager også lidt tid inden stilen finder tilbage på sporet, hvor både Hvad end vi ender med og Grund holder fast i den poprockede stemning indtil lyden af steel pedal kommer stærkt tilbage på 06.01.21. Et nummer der iøvrigt er ganske nydeligt og rummer endnu mere af den gennemførthed som introsangen Uden at lyve lovede fra de første takter.

Heldigvis slutter albummet også med mere af den skandinaviske country, som tidligere er skrevet om. Hen over steppen tager lytteren ned i tempo i en sang der faktisk føles som en stille ridetur ud over steppen mod solnedgangen.

Udgivelsen fra Christian Hede er alt andet end en debut, selvom det teknisk set er det. EP´en “Øbo” blev udgivet i 2020 og havde med sine rockprægede danske sange en debut for sangskriver og guitarist Christian Hede Madsen, hvor der leges med lydbilledets facetter i en mere eksperimentel måde. Men debutalbummet “Hovedspring i tom pool” er et stærkt udspil, som er pudset og slebet til en skøn omgang countrypop. En blanding af country- og popsange som, efter min mening, ville være bedre tjent med ren country over hele linjen.

Christian Hede tror sikkert han springer i en tom pool, men bliver, uden tvivl, holdt oppe af enhver melodi-elskende musiklytter. Ganske god debut, omend jeg kunne tænke mig en mere fastlagt rød genre-tråd som ikke kan tilsidesættes med mærkatet “moderne“.

Udgivet: 19 november 2021
Pladeselskab: Glorious Records
Format: LP og streaming