Caved Crow [Foto: PR]

Da Caved Crow vandt Band Battle 2014 havde de ikke spillet sammen ret længe, men hurtigt fik de skabt et navn på festivaler som SPOT Festival, Nibe Festival og UHØRT på Refshaleøen. Bandet blev valgt videre på 2 sange i lytte-sektionen af tilmeldingen og gik hele vejen fra semifinalerne til finalen.

Hvad var jeres forventninger da I tilmeldte jer og hvordan kom i med i konkurrencen?

Vores forventninger var ikke høje. Vi sendte to sange ind til konkurrencen og håbede på at blive udvalgt til semifinalerne, hvilket vi blev. På dette tidspunkt var vi ikke begyndt at spille live endnu, så det var en stor motivation til at blive klar til at spille foran et publikum. Vi havde aldrig regnet med at gå hele vejen, så det kom bag på os, at vi gik videre til finalen og senere også vandt denne.

Hvad synes I om begrebet Band Battle og hele musikkonkurrencen?

Det er fedt, at der findes en ting som Band Battle i Nordjylland, da det giver lokale kunstnere en mulighed for at komme ud og optræde og måske også – hvis potentialet er der – bruge konkurrencen som en trædesten til en større karriere. Det er tilmed også en god mulighed for publikum for at opdage en masse nyt og spændende musik.

Hvornår stiftede I bekendtskab med Band Battle på Skråen for første gang?

Vi har vist alle kendt til konkurrencen siden begyndelsen af teenageårene, hvor vi enten har hørt om konkurrencen fra vores omgangskreds eller har været deltagende publikum.

Har I lært noget igennem Band Battle forløbet?

Ja, for vores vedkommende endte Band Battle-forløbet med at være ret stort, da det fortsatte et stykke tid efter vi vandt konkurrencen. Vi fik god feedback fra de involverede branchefolk, og vi er generelt blevet mange erfaringer rigere. Man møder mange forskellige subjektive meninger fra publikum, dommere og alle andre involverede, så det er også vigtigt, at man vælger at tage den væsentligste og mest relevante feedback med videre, og det føler vi, at vi lykkedes med, selvom det til tider kan være forvirrende.

Har I fået noget ud af at deltage i Band Battle?

Band Battle gav os mulighed for at blive udfordret på de helt store scener i Aalborg men har også hjulpet os videre udover et regionalt plan. Band Battle fungerer nærmere som et godt boost, som man selv kan udnytte og arbejde videre ud fra, fremfor et karriereforløb. Det synes vi er godt, da man som ungt band lærer, at musikbranchen – især for nye navne – handler om viljen til selv at ville arbejde for de få muligheder, man får.

Hvordan var det at vinde Band Battle og spille for flere hundrede på Skråens store scene?

Det var meget gavnende for vores sceneerfaring og modenhed til de mange koncerter, vi har spillet siden. Det, at spille for så mange mennesker så tidligt i vores tid som band, har helt sikkert hjulpet os til at have mere ro på scenen og nyde øjeblikkene på scenen. Det var et rigtig godt startskud for os.

Har I nogen tips/tricks til kommende Band Battle aspiranter?

Vær jer selv, og gør jer evt. nogle tanker om, hvad I vil som band, inden I træder på scenen. Publikum og dommere vil altid kunne mærke, hvis I ved, hvad I vil med jeres musik og udtryk, når I står på scenen. Tænk gerne over, hvorfor lige præcis I er sammen om det musik, I spiller. Caved Crow var som band ikke perfektioneret, da vi vandt Band Battle, men det hjalp os meget, at vi, bevidst eller ubevidst, var klar over, hvad vi ville udtrykke med vores sange.