Jonas Schou (Foto: Tonny Rosenørn)
Fotograf: Tonny Rosenørn

Den nordjyske sanger og sangskriver Jonas Schou byder ind, sammen med HiFi-butikken Lydspecialisten i Aalborg, til lyttesession, storytelling og intimkoncert i anledning af udgivelsen af albummet På Forhånd Undskyld.

Det er torsdag aften efter 19.00. Vejret udenfor giver kun de inviterede gæster mere fornøjelse af at blive budt indenfor til en omgang varm songwriter-musik fra den lokale Jonas Schou. Showroom’ et og alle dets klapstole på første sal er fyldt op. Der er stillet snacks og drikkevarer frem til de inviterede.

Vi kender kun de 2 udgivne singler Vand Under Brændte Broer og titelsangen På Forhånd Undskyld fra albummets stadig hemmelige trackliste. Albummet udkommer først imorgen. Begge af de nævnte sange kender man fra Jonas Schou’ egen stil, dog med et touch af mere følelsesladet karakter end tidligere udgivelser. Debutpladen Hverdagsmennesket, Sortseeren og Drømmeren blev udgivet i 2015.

På gulvet er der lagt store tæpper ud. Det ligner meget de sort/røde persiske tæpper som følger enhver musiker på scenen som vil have blød jordforbindelse under koncerterne. Rummet er badet i LED-lys. Røde nuancer. Grønne Nuancer. På trods af lyset og instrumenterne i front, så minder det lidt som at træde ind i en dagligstue. I siden og hjørnerne står højtalere og HiFi-anlæg. Vi er faktisk i et showroom hos Lydspecialisten. Foran os står 2 meget store Audiovector-højtalere. Nogle der eftersigende skulle være 220.000 kr. værd. Stue-højtalere. Det er dem vi skal lytte Jonas Schou’s nye album på. Fra ende til anden.

En nervøs sangskriver og sanger

En kort introduktion af værterne fra Lydspecialisten og Jonas træder ind foran scenen. Vi hører 2 sange adgangen på anlægget før Jonas kommer til syne og fortæller om de 2 efterfølgende sange og tankerne bag. En nervøs sanger og sangskriver der venter lige så spændt på reaktionerne, som vi er spændte på at høre sangene. Der er leget med produktionen og instrumenteringen denne gang på pladens udtryk. Strygere er blevet en del af udtrykket i bl.a. En Søndag i Helvede og Vand Under Brændte Broer, kor-arrangementer hele vejen rundt samt en fantastisk guitarsolo på Ødelagte Sammen.

EN KORT PAUSE

Nu er det blevet tid til live-udgaven af denne storytelling/intimkoncert med Jonas Schou. Med sig på percussion har han én af de faste live-musikere Simon Bang, mens Jonas selv er placeret foran keys. Sange som Mens Vi Venter, En Søndag i Helvede og Vand Under Brændte Broer bliver spillet foran det lyttende publikum. Et publikum der lytter intenst. Ser flere anerkendende nikke når der bliver fortalt om Jonas Schou som ædru-alkoholiker, der grines når jokes bliver fyret af og koncentreres om at lytte når der spilles musik.

Aftenens sidste sang er titelsangen På Forhånd Undskyld. Det specielle ved denne er dog at Jonas spiller den alene på guitar, uden Simon på percussion. Dén guitar sangen også blev skrevet på. Det skrøbelige får sin ret når han sidder alene der på stolen og synger sine sange. Til klapsalver, rejser han sig op og takker for i aften.


Albummet På Forhånd Undskyld er ude på streaming og fysisk CD fra 31.01.20