Bank - Need You Tonight

Bank - Need You Tonight

Den danske musiker og sangskriver, Henrik Bank, har igennem flere år skrevet personlige følelserne ned på papir og gemt det væk derhjemme i de trygge rammer. Intentionen om at udgive kom først langt senere og nærmest ved et tilfælde er han endt i den bløde pop/rock genre, med afstikkere i countryen.  Debutpladen hedder ”Need You Tonight” og er indspillet og produceret i Nashville, i Texas, af Larry Beaird (Miley Cyrus/Faith Hill).

Alt tekst på ”Need You Tonight” er frembragt af Henrik Bank´s egen erfaring og kommer til udtryk i meget personlige sange som f.eks. So Many Things Undone. Omkvædet er malet med verdens blødeste pensel. Én tone, ét strøg af gangen, åbenbarer de dybe følelser sig.  Sangen, som har stor personlig affekt for Henrik selv, kan med sin vidunderlige og følsomme lydside frembringe egne associationer for lytteren. Vokalen er åbenhjertig og melodisk på en ellers sørgelig sang som omhandler moderens død efter et hårdt sygdomsforløb. En sang om afmagt og sorg bliver lagt for fødderne af lytteren, til fri fortolkning.   

Live For Today er EP´ens engelske version af den danske sang, En Mening Med Livet. Henrik formår endnu engang at fænge med sin fantastiske vokal, mens guitarsoloerne glider som varmt smør igennem den silkebløde sound. Normalt er jeg stor modstander af at lave en plade som mixer danske og engelske sange. Stemningen er yderst forskellig i det danske sprog versus det engelske og derfor kan det forvirre mere end det gavner. Heldigvis har Henrik Bank både klang og melodi med sig i den danske version ,En Mening Med Livet, af Live For Today. Begge numre findes på EP´en.  

På EP´en Need You Tonight er følelser omsat til livets melodi på godt og ondt. Henrik har fundet musikkens hjertekammer og øser ud af de dybeste erfaringer. Sangene er melodisk gennemarbejdet med alt lige fra guitar og bas til trommer og piano, som holder en flot rød tråd igennem alle sangene. Pladen er flot produceret af én af countrymusikkens store bagmænd, Larry Beaird, som tidligere er nomineret til en Country Music award og produceret for Dolly Parton og Billy Dean.

Bank – So Many Things Undone

https://www.youtube.com/watch?v=AHQEshG7L3k