Er du til bands som Carpark North, Dúné og Dizzy Mizz Lizzy , så kan du finde masser af fine momenter i Dying For A Change-EP´en.

Trekløveret fra Aarhus, White Dominos, med den karakteristiske frontvokal af Jonas Sharpe, guitaristen Daniel Potts og trommeslager Mads Beck. En rock-treenighed som bl.a. kan findes på spillesteder i både Odense, København og Aarhus dette efterår 2018. De har nu lagt sidste hånd på deres nyeste EP som hedder Dying For A Change og tæller en masse rock-eskapader i et melodi-inspireret univers.

Heartbeats er første lyt på pladen. En rolig intro tager dig stille ind i de hvide dominobrikkers domæne med et nydelig falset-lignende omkvæd af forsanger Jonas Sharpe i god kontrast med både trommer og guitar, dog føles det som om der mangler et klimaks i sangens helhed. Everybody´s Watching rykker lidt mere i geledet og tager tempoet op med effekt på vokalen. Singlen, som udkom i slutningen af 2017, har et finurligt messende omkvæd. De hårdtslående trommer og guitarernes strøg glider over skalaen i et flot harmonisk sammenspil. Man må sige at medlemmerne i White Dominos har styr på deres tekniske færdigheder og er kommet tættere på en sound hvor de rå kanter er slebet lidt mere til ift. de tidligere udgivelser.

Titelsangen og singlen Dying For A Change er et lækkert udspil med plads til de store armbevægelser og lækre riffs. Stadionrock? Det er i hvert fald tæt på. Her er en sang man ikke kan undgå at mime med på efter de første gennemlytninger. Mere ned på jorden kommer man på Fall Down, hvor der virkelig gives tæsk på trommerne. En guitarføring a la Dizzy Mizz Lizzy er heller ikke til at sige sig fra. En opbygning med klimaks, breaks og falls and downs. Her er pladens overraskelse som jeg personligt kan lide helt ud i fingerspidserne på en plade der sluttes fint af på sidste sang Pyramid, der dog sluttes i et roligere tempo.

Jeg har fulgt White Dominos helt tilbage fra dengang The var en del af navnet og længere endnu. Gruppen har siden 2012 været synonym på et energisk liveband og har løbende arbejdet på deres egen lyd. Med Dying For A Change er signaturen ved at være på plads. Dog føles det som om de rå kanter er slebet lidt for meget af og man har sat sig for længe i producer-stolen.  Her er et flot gennemproduceret album fra et ihærdigt Aarhus-band, men husk at holde fast i jeres små særheder. 

Lyt til sangen Dying For A Change herunder.