Moody, Karrierekanonen på Live Camp

Sidste dag på Live Camp-scenen, Tirsdag, blev styret af karrierekanonen som præsenterede 8 finalister på Smukfest. Dog allerede dagen forinden blev feltet reduceret til 7, da Pogo Polis trak sig fra konkurrencen, hvilket gjorde at hele herligheden startede en time senere.

Første mand på scenen er Ponti. En fyr som med band præsenterede en omgang højtflyvende rock med danske poptekster. Forsanger Emil Pontoppidan går lettere nervøst på scenen og tonerne til Falder Fra Himlen Ned toner an. Nok har jeg lyttet teksterne og musikken inden koncerten, men live synes guitarerne  mere livlige om end mere spacey end de indspillede versioner. Der er smæk på med masser af spade, mens forsanger Emil prøver at gejle publikum op. Kort efter ryger lyden i højre side af scenen, som lydmanden dog ikke tager notits af før efter et par sange, hvilket resulterer i at publikum først får fuld lyd i slutningen af sangen Sortsynet. Det er synd, da hele pakken skal opleves og ikke bare en lille del af lyduniverset for Ponti har virkelig en god gang gedigent rock at tilbyde. Det er råt rock på dansk med en karakteristisk vokal af Emil Pontoppidan.

Næste act på scenen er . Ikke et navn jeg har kendt til tidligere, men helt klart noget jeg skal undersøge nærmere. Det er dansksproget hip hop med elektronisk underlag. Den københavnske rapper Kailash Chatterjee har kun enkelte singler ude, hvor sange som De Her Veje og Være Sådan Her er de eneste at finde. Beatet er bastant og flowet er flydende fra den unge rapper som med et top tunet band viser kvalitet på scenen under Karrierekanonens showcase.

Oktober rammer scenen efterfølgende og sikke en overraskelse. Mens bandet spiller op, kommer rapper Rune Kuda køligt ind på scenen. Sidste år faldt jeg tilfældigvis over Oktober´s single, Falder. En stille sang som med autotune rammer direkte i hjertekulen, derfor var det vigtigt for mig at opleve ham denne aften på Smukfest.  Med sange som Se Mig og Falder, er der ikke meget at finde fra Rune, men det der kom fra scenen var tæt på perfekt. En fantastisk stemning med elektroniske beats og dansksproget r´n´b tekster sammen med et flot lysshow, giver god grobund for en videre finaledeltagelse for Oktober. Den danske version af The Weeknd er landet.

Jakob, Adam, Sys og Mads kalder sig Duks og de deltager i Karrierekanonen. Èt af navnene har man set før, det er nemlig Sys Bjerre på frontvokal. Stilen er lagt lidt om fra den gamle poppede Sys Bjerre til et mere rock´et udtryk, hvor bandet hjælper godt med på trommer og guitar. Det er bandets anden koncert som denne konstellation, også derfor vi ikke kender så meget til deres sange. Men heldigvis er enkelte lagt op på Karrierekanonens artist-side, hvor bl.a. Landevejen, Alt Forladt og Du er Svær ligger.  De første 2 sange på setlisten var en smule forplumrende, da man som publikum først lige skulle skelne Sys Bjerre fra Duks, men efter en noget rørende takketale fra Sys og mottoet ”… Der skal mere vi, end jeg, i verdenen”, faldt alt på plads og koncerten kunne nydes som den var. En ny vinkel og en ny måde at opleve og præsentere det Sys´ske univers for publikum. Hvilket gav pote.

Moody er en spradebasse. En vild pige. På scenen kom hun nærmest flyvende ind med bandana og svajende affarvet-hår og store briller. På vokalen er hun fantastisk og udtrykket rammer plet sammen med produktionerne i en urban R´n´B elektronisk stil. Sange som This Is For You og Karma fik stemningen op. Moody  har allerede EP´en Golden Souls ude på diverse streamingtjenester og den lækre Don´t Sleep som med introen rammer en nerve som kun kan komme ud af det københavnske natteliv, er en anbefaling værdig. På scenen gjorde Moody aka Josefine ikke meget forkert og præsenterede det rette mood for publikummet, som festede med hende foran scenen. En flot optræden som helt klar vil blive husket fra publikums side og forhåbentlig også fra Karrierekanonens dommerpanel.

Mørket er faldet på. Det er nu blevet Sherpa´s tur til at fremvise en showcase som kan sende dem videre i konkurrencen.  Tore Nissen og Carsten Sherpa. Københavnere med hang til mørkt popmusik i den elektroniske genre. På vokal skinner Carsten igennem med en klar vokal på sange som Forever, Soldier og Once More. Bassen er tung som en dobbeltdyne og luller dig ind i et drømmende univers med falset vokal, beats´n´synths og skærende lys. At solen er draget på den anden side og efterladt det danske land i mørke, er en stor fordel for hele Sherpa´s opbygning af settet og for duoens videre deltagelse i Karrierekanonen.

Held og lykke til alle deltagere. Kl. 12.00 d. 9 aug 2017 bliver vinderne udråbt.