Aksglæde, Live Camp 2017 (Foto: Camilla Brændgaard)

Jacob Aksglæde, bedre kendt som frontmand i kometbandet Aksglæde, har tidligere spillet til Gaffa Prisen og i byer som Aarhus, Aalborg, Odense og København. Søndag d. 6 aug. besøgte bandet Live Camp på camping Kærligheden og bliver derfor en del af udvælgelsespuljen til Live Camps udvalgte som skal spille Onsdag på Bøgescenerne. Solen er stille ved at trække sig tilbage, så den kølige vind får bedre fat. Men det er der råd for med den kommende optræden.

Det sidste års tid har singler som Fantomfølelser, Lille Taarbæktøs og nyeste single, Næste Sommer, rumsteret i den danske musikbranche. Fra koncerten med Pelican Beach til Aksglæde´s optræden, er publikum mangedoblet og deltager nu aktivt i den store dansefest som Aksglæde byder ind til fra den lille scene ved søen med første nummer Svaghed I Mit Kød som med lumre undertoner rammer plet for det unge publikum. Jeg Kan Lide Den Måde Du Græder På tager tempoet lidt ned, funky toner og svævende instrumentering flyder i ørehøjde mens Jacob danser synkront med publikum. Henover Lille Taarbæktøs med horn og trompeter til en ny sang med beat-intro i Under Pres inden sommersangen Næste Sommer får vinger at flyve på.

Jeg har endnu ikke oplevet et forkert skridt fra forsanger Jacob, som lader til at have fundet sit kald fra scenens kant. Både Gaffa-Prisen og den mere intime koncert på Huset i Aalborg, gav mig gåsehud. Den dragende vokal bliver akkompagneret af både klaver og horn til tvetydende toner og dansable rytmer inden Fantomfølelser afslutter en alt for kort koncert. Man må sige at Aksglæde har materiale til meget mere end hvad Live Camp kan tilbyde, men efter min mening kandiderer bandet til at skulle stå på Bøgescenen på Onsdag. Min stemme herfra.

Husk du kan følge med på Instagram under hele festivalen på Smukfest 2017